Sports Fair 2017 SPORTS FAIR 2 4 februari 2018

1 ticket = 2 beurzen
Bij aankoop van 1 ticket,
bezoek 2 beurzen.

Brussels Expo

Niet te missen

Dit zijn enkele animaties die u mag verwachten op de beurs!

Welkom in de grootste sportzaal van België! Meer dan 10.000m² exclusief gewijd aan sportieve activiteiten en de laatste nieuwe trends op sportgebied! Ontdek in deze rubriek welke activiteiten u er kan beleven, u zal er ongetwijfeld al van beginnen te zweten, maar alles in een plezierige en interactieve sfeer!

Watersporten in een bad van 400m³!

 • Flyboard: Enkel en alleen voor u komt hij terug ! Met een indrukwekkende show gaat de wereldkampioen in deze discipline Stéphane Prayas voluit om u deze sport te doen ontdekken. Maak u alvast klaar om overspoeld te worden door zijn talent, back flips op meer dan 10m hoogte!
 • Jetsurf : op de Sports Fair hebben we geen golven nodig om te kunnen surfen ! Dit is een primeur in België! We verwelkomen verschillende Jetsurf professionals die u gedurende heel het weekend deze discipline zullen voorstellen!
 • Zeilsport: onder begeleiding van de « Fédération Francophone du Yachting Belge (FFYB) » krijgt u de mogelijkheid om d.m.v. modelboten het zeilen te testen.
 • Vliegvissen: deze discipline die precisie en behendigheid vereist, wordt u voorgesteld door de Franstalige Federatie, onder de vorm van demonstraties en initiaties.

Fitness Zone

Tijdens het hele weekend zijn er lessen en initiaties door professionals uit de sector. Dus aarzel niet, trek uw outfit aan en laat u meeslepen door de sfeer en de dynamiek van deze groepslessen!

Multi-sport Zone

 • Demonstratie van een groot aantal indoor sporten:
 • Zaalvoetbal : Een uitstekende gelegenheid om deze discipline, die barst van het talent, te ontdekken. Op het programma : een demonstratiematch van het damesvoetbal en jeugdtrainingen
 • Reddingssporten : initiaties en demonstraties met betrekking tot levensreddende technieken en de daarbij aanleunende sportieve discipline
 • Handbal : activiteiten om deze sport onder de aandacht te brengen en uit te testen
 • Basketbal : aanwezigheid van enkele Belgische kampioenen en vedetten die grond zullen doen daveren!
 • Ijschaatsen, Rolschaaten, … Zegt het u iets ? De tweevoudig Wereldkampioen in deze discipline (acrobatisch voetbal op rolschaatsen) zal samen met zijn team aanwezig zijn, om de karakteristieken van deze atypische sport te onthullen!
 • Handisport : tijdens het weekend van Sports fair richten de spots zich eveneens op onze paralympische atleten en wordt ons Nationaal Rolstoelbasketbal team voorgesteld.
 • Gymnastiek : of het nu de traditionele discipline betreft of een nieuwe trend zoals « Parkour », u kan het allemaal komen ontdekken! Maak de spieren al maar los!
 • Baseball en Softball: probeert u een home run te lopen op de Sports Fair ?
 • Rugby : Tackle, Try, Haka, … Dat hoort er allemaal bij, ja ja !

Fietsparcours

De laatste trends op vlak van wielersport en elektrisch fietsen vind u hier!
Ondersteund door de “Fédération du cyclisme” zal u de verschillende gepresenteerde modellen kunnen uittesten op een gevarieerd en toegankelijk parcours.

Schietstand

De Koninklijke Unie van Belgische schietclubs (Waalse afdeling) biedt de mogelijkheid aan de bezoekers om zich een keertje aan de schietsport te wagen..

Een mini-tennisveld

« L’Association Francophone de Tennis (AFT) » werkt een gevarieerd programma uit met initiaties Cardio Tennis en Mini-Tennis. Als hoogtepunt een topmatch die Joachim Gérard (tweevoudig winnaar van Masters rolstoeltennis) lijnrecht tegenover onze kapitein van het Belgische Fed Cup-team Dominique Monami zet.

Een ontdekkingsparcours rond atletiek

Brussels Athletics werkt voor de gelegenheid een parcours uit om u de verschillende aspecten van deze “Moeder der sporten” te ontdekken. Lopen, springen, werpen … Voor eventjes zal u zich een ware decatleet wanen!

Zone gevechtssporten

Demonstraties en initiaties in martiale kunsten en gevechtssporten.Deze nieuwe editie van Sports Fair belooft spectaculair te worden!

 • Taekwondo : initiaties en demonstraties beheersing en behendigheid
 • Boks: in een echte boksring tonen grote kampioenen het educatieve aspect en de waarde van deze sport.

Free Jump

Heeft u er steeds al van gedroomd om eens in de schoenen te staan van een stuntman? Wel, wij bieden u wat de grootste filmstudio’s gebruiken …Speciaal voor de gelegenheid komt een stuntploeg - die reeds voor veel bekende avonturen- en actiefilms gewerkt heeft (Largo Winch, Taken, OSS 117) - ter plaatse om u sprongdemonstraties te geven, maar vooral om u te leren hoe u uw grenzen kan verleggen, u te focussen, en vertrouwen te hebben! Met sprongen van meer dan 8m hoogte garanderen we u een gezonde dosis adrenaline!

Cross Fit

Voor deze tweede editie van de Nationale Sportbeurs, nodigt de CrossFit Club van Nivelles u uit om deze discipline te ontdekken!
U kan zelfs de finale van een competitie op internationaal niveau bijwonen!

Trempoline Wall

Wanneer deze atleten de wetten van de fysica doorbreken door indrukwekkende demonstraties te geven van acrobatie op de trampoline, dan lijkt het of de wereld voor een moment blijft stilstaan. Kom hen bewonderen, u blijft er ongetwijfeld met de mond open staan!

Zone Trial

Trial demonstraties door professionele atleten. Met de fiets of met de moto, ze demonstreren hun beklijvende skills en behendigheid!

Zeilen

De FFYB (de Fédération Francophone du Yachting Belge) stelt aan de jongeren tussen 8 en 15 jaar een initiatie voor met een zeilboot « Optimist » (vrijdag en zaterdag) en voor jong en oud initiaties met telegeleide zeilbootjes (enkel op zondag).

En nog meer initiaties!

Ook andere federaties willen u graag hun respectievelijke disciplines leren kennen:

 • Speleologie: een discipline die de smaak voor het avontuur met zich meebrengt, de drang naar kennis en het ontdekken van een aparte wereld
 • Tafeltennis: kom gedurende heel het weekend uw reflexen en balbehendigheid testen.
 • Hou u goed vast … de « Fédération des Clubs Francophones de Vol à Voile » zal aanwezig zijn op de Sports fair en zal u, door middel van hun simulator, de mogelijkheid geven om de lucht in te gaan!
 • Laat u meeslepen door de wereld van de paardensport en alle daaraan verwante disciplines!
   

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U wordt op de hoogte gehouden van het laatste nieuws over de Sportbeurs. U neemt deel aan exclusieve wedstrijden. U ontvangt uitnodigingen voor de andere evenementen die door FISA worden georganiseerd.

Scrhij u in met het formulier hieronder.